Tuesday, 30 April 2013

CHECKED ;)



Photo: A gift for my Handsome AKIRA >.<
Now AKIRA, you can show your superb trick~ <3

....بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ


Assalamualaikum smua..Esok Labor day kan? haaa.. maka ramai lah esok orang bercuti.. Walaupun sehari.. gunakan cuti tuh sebaiknya.. Have a quality day with our family and friends..


Apa mende kat atas tuh?? haa.. KLIK SINI tengok apa yang dah wendy post kan pada awal bulan lepas.. hik2.. Alhamdulillah.. Akhirnya dapat jugak benda yang di idam-idamkan nih.. walaupun yang second hand, tapi speedlight nih masih 'berbulu' lagi tau... Hah?? berbulu?? wendy pon terkejut gak baca dengan wechat yang kawan wendy hantar..


Actually wendy tercari-cari speedlight nih dah lama.. survey punya survey, lam masa yang sama kumpul duit skit-skit.. nak di jadikan cerita, dengan pertolongan Photographer Hardy dia add kan wendy kat satu group DSLR lam FB.. Tanya die mintak advice smua.. so, dia cadangkan supaya wendy ambik YN560.. wendy pon usha lah kan dalam tuh.. YN560 III harganya RM280.. 


woaahh.. dengan budget nya tak cukup.. wendy pon terusha sorang mamat nih kat lam group tuh.. Mata juling air, nak usha speedlight terusha mamat photographer lak kan..Maka dengan senang ati wendy pon add lah FB die.. 


hahaha.. nampak tak permainan nya?? bukan nak mengatal.. Tapi tertarik dengan profile picture FB dia yang chantek, smart lagi menarik tuh.. Profile picture die ade Light Painting.. Nak tau Light Painting tuh macam mana?? KLIK SINI  Tuh masa wendy lam kelas skills lah kan.. nih wendy tempek gamabr dari Cik Google~






Smart kan.. creative lagi innovative.. Nak di jadikan cerita.. wendy pon chatting lah ngan mamat yang duk Seremban tuh, niat di hati nak ngorat  Eh, nak bertanya sal speedlght nih lah.. Kebetulan.. kawan dia ada nak jual speedlight... Orang kata langkah kanan.. Rezeki wendy lah, So, tadaaa.. dapat lah speedlight di atas tuh.. 'berbulu' lagi katanya.. Maksudnya masih baru lagi.. bau kedai pon ada lagi.. coz owner nya baru guna 2, 3 kali..  Alhamdulillah.. so, next wishlist plak kita on the way nak CHECKED kan.. k lah smua.. Selamat bercuti.. Adios Amigos~




5 comments:

  1. wahhh.... kita pon tgh cari speedlight gak ni.. tp utk nikon punya la..

    ReplyDelete
  2. wah cantik lah ain... hmmm... bilalah nak dapat menda tu

    ReplyDelete
  3. ada ttl ker x speed light tu sahabat...sekadar nk tau..sebab saya pun tgh cari gak nie..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca blog Ain nih.. In Shaa Allah ain akan jejak balik nanti..

*P/S: Jangan guna ayat yang tak elok untuk komen, jangan mencarut atau mencabul.. Kerana anda mungkin akan di tangkap oleh pakcik polis.. haaha..