Saturday, 17 September 2011

Open House di Restoran Wadi Al-Nile

Camat Malam smua.. dah tido ke? Jangan lah tido agi.. Malam masih muda..haha! Kepada yg dah ngantok tuh, meh nak bagi segar mata skit, kepada yg ngah lapar tuh, meh nak tambah lapar lagi.. dan kepada yg ngah makan tuh, jangan jeles coz makanan yg akan di hidangkan memang sedap3!!!


Al-Kisah, berlakunya open house semalam, pada 15hb September 2011 di Restoran Wadi Al-Nile, Danau Kota. Open house nih di anjurkan oleh:




Kemeriahan mula terasa apabila tetamu datang memenuhi ruang makan..hik3.. Cik Bluewendy antara orang yg paling awal ambik makanan.. Lapar sangat2 kot..hik3, maklumlah lom makan agi siang tuh, so bila malam menjelma, tambah2 agi open house... Ngapppppp!! Ngaappppp!! Alhamdulillah..kenyang......(^_^)





 Antara makanan yg dihidangkan, kompem2 Nasi Arab, sate,ketupat, Nasi Dagang, Spageti, Bee Hoon Goreng, Samosa, Kuih Muih dan banyak agi lah, tak tau dah nama pe makanan tuh... dalam al-lurgatul arabiyya...hik3


Kat bawah, sape lagi klu bukan adik aku sorang tuh.. Cik Siti.. Bukan Siti Nurhaliza or Siti Nurdiana.. tapi Siti Payung.. haha! Korang jangan gelak, Cik Bluewendy mengata kat die.. haha!!





Kesat2 la air liur tuh..meleleh sampai ke lutut dah tuh....=.=' Amboi3!! memang sedap kot makan Nasi Arab nih, tambah agi ngan daging kambing... Mau tak ingat dunia makan.. Ngaaappp!! Ngaapp!! 


Memang meriah sakan, tambah2 agi bila kanak2 riang duk main lumba lari kat situ..=.=' Wahai budak-budak, jangan lah men lari2..nanti jatuh, korang nanges, sape nak pujuk?? tak mo lah pujuk korang..sape suh men lari2 lagi.. Padan lah muka korang..haha! *Tuan blog sangat kejam




Patutnya desert makan last skali, tapi kami dah Ngggaaapppp!! dulu dah.. lalalalaa!! apa kami kesah, yg penting dapat makan eskem...!! lazattttttttt~ sampai jilat2 sudu.. hehe!


Yang paling penting, Cik Bluewendy dapat cubit pipi Baby Amani.. Nyummm3!! Geram tol tgk dak kecik nih.. Cumey sangat2!!





Pulut Kuning atau org. Terengganu panggil Nasi Kunyit, sambil dikelilingi Cheese Tart, Sempena menyambut Hari Kelahiran Abg. Ngah yg ke..... errmmm... ntah, yg aku tau die dah anak 3.. haha! Dari kiri, ebu tersayang, kak ipar, abg. Ngah, Baby Amani, Adk Tie, Mie(tunang adk tie), Danish & Husna. Cik Bluewendy mana??? hah! ngah ambik gambar tuh Cik bluewendy la...=.='



Okies, Cik Bluewendy tapau makanan wat lik bilik..=.=' hik3!! Jamuan lam bilik plak, kenyang tadi pon tak habis lagi, skali lagi Ngaaaappp!! kat bilik bersama teman2!! Kak Aisyah, Marjan, Adawiah, Ujah dan Huda.. Si Atikah dia dah tido.. dan tak lupa roommate baru ku, KD...(^_^)


Makan punya makan, borak punya borak, alih2 dah pukul 3 baru smua orang balik.. memang penat habis lah.. Tapi, Alhamdulillah open house dan open bilik berjalan ngan lancar..


Errrrmmmm, pasal kasut wedges yg tercabut tapak tuh, tak mo lah cite.. sdey sebenarnya.. Sebenarnya, Wedges Cik Bluewendy tercabut tapak semalam, mula2 die putus tali, alih2 tercabut tapak! uwwwaaaaa!!!!! ='( sdey sangat2.. Cik Bluewendy sayang sgt2 wedges tuh..

Kenapakah ia berlaku?? Malu sangat2 coz kena jalan depan orang ramai kat kedai makan tuh, smua orang pandang, coz awek pake baju kurung, punya lah cun, tapi jalan henjut2.. kasut tinggi sebelah..=.=' Last2 skali, saya berkaki ayam! haha! *apa aku kesah..



Time Kaseh smua coz sudi datang ke open house dan bilik house kami...!!
Dan time kaseh gak coz sudi membaca blog I'm Bluewendy nih, 
klu rajin jom kita p tengok Samsung Galaxy Tab dan 
jom kasi potong stim ngan P1 OnePlan... Adios~




16 comments:

  1. wahh bukan men meriah lagi~ desert tu nampak sedap~ nakkkkk!

    ReplyDelete
  2. sedapnyer .... terliur plak dah...

    ReplyDelete
  3. @syahirooAhmad: hik2... jemput2..

    @alepridz: hik3..kesat air liuk tuh...meleleh dah..=.='

    ReplyDelete
  4. blue: best nye sambut kat restoran mewah ni..jeles kay aw..

    ReplyDelete
  5. hhuhu nasib bek bukan bulan pOSA...tgk entry ni nampak yummy

    ReplyDelete
  6. wahh..nmpk sedp je makanan 2..terliur je rasa..hehe..:)

    ReplyDelete
  7. Aku dari jauh cuma teguk air liur jer.. Guullppp~!!!

    ReplyDelete
  8. makan pencuci mulut sampai bersih....hehehe.. mencuci mangkuk tu..hihi..

    ReplyDelete
  9. makanan nampak best lah, ade mcm daging kebab je, huhu

    ReplyDelete
  10. wah best nye...baru je nak ikut awk p mkn..:P

    FOLLOW la...:P


    JOM singgah blog saya nak... Ko hengat aku boleh bagi cuti ke?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca blog Ain nih.. In Shaa Allah ain akan jejak balik nanti..

*P/S: Jangan guna ayat yang tak elok untuk komen, jangan mencarut atau mencabul.. Kerana anda mungkin akan di tangkap oleh pakcik polis.. haaha..