Sunday, 12 February 2012

Sejarah wendy berblogging

muka makin boolat...lalalalaaa...


Salam smua... wat pe jek tuh? hah?? korek idung? atoyai.. jgn korek idung time pose, nanti batal pose.. tapi klu korek waktu skang okey jek kot... ehhee.. Bila ade idea nak update blog ape lagikan, kita menaip jek lah sesuka hati.. al-maklumlah blog sendiri.. nak tulis pape pon, ikut suka ati gua lah kan..!


Uittt..!! no, no, no.. takleh lah wat cam tuh kan, memang lah blog nih blog kita, rules kita, tapi kadang-kadang kita kena pkir balik ape sebab kita wat blog, update blog nih.. ia adalah untuk kita berkongsi cerita kita ngan kawan-kawan dan semua orang..tol tak? klu tak tol down enjut telinga 10 kali.. =P


Seseorang pernah gtau wendy.. begini bunyinya..

"update lah blog tuh, tapi jangan lah update pasal diri sendiri jek, pasal perasaan sendiri, tapi update lah pasal orang lain jugak..yg leh bagi manfaat kat orang lain.."
 
"blog nih untuk orang ramai, so tidak adil bagi dieorang bila baca update terbaru..skit-skit cite sal perasaan, skit-skit sal pokwe mokwe, skit-skit sal dating ngan pokwe mokwe and sebagainya.."
 
"blog kita nih adalah kepunyaan kita dan juga pembaca.. so, jangan lah bagi dieorang jemu ngan cerita-cerita kita nih yek.. "


okies, now wendy baru tau.. kadang-kadang kita kena jugak mintak pendapat orang lain kan.. sedikit sebanyak baru lah kita sedar siapa diri kita dan bagaimana kita di mata orang lain..


Laaaa... melalut kemana pulak wendy nih, tajuknya nak cite sal "Sejarah Tanah Melayu" ehhh.. tak..tak.. "Sejarah Wendy Berblogging". Sejarahnya bermula begini...


Hatta, seorang roomate wendy suh wendy berblogging.. Klu korang nak tahu, dialah yang ajar camne selok belok nak berblogging nih, padahal wendy dulu dah ade satu blog, tapi takde lah se'gah' blog 
I'm Bluewendy nih.. hehehe.. memang tak dinafikan, setiap perkataan yang keluar dari mulot die bagaikan satu jampi kat sesiapa yang dengar.. yup! nanti lah wendy cite lagi sal kebolehan dia untuk mempengaruhi rakan sebaya..


Klu korang nak tahu, dia lah Pka..hehehe.. tekan SINI nak tengok blog dia yang pink tuh.. So, start dari situ lah wendy aktifbalik berblogging sampai lah ari nih..Oh yeaaahhh!! Terasa sangat OHSEM! dan HENSEM bila dapat bertahan blogging selama setahun.. hehe..


Baru setahun jagung wendy berblogging, Alhamdulillah followers dan kawan-kawan pon dah makin bertambah.. Time kaseh korang coz sudi baca blog I'm Bluewendy nih.. Cayunk korang sesangat..! Okies, tuh lah sejarah asal usul, dan tata susila macam mana wendy leh start berblogging.. sekian... kim salam kat mak ayah yek..hehehe.. adios~ (^_^)



18 comments:

  1. ooo..jadi bluewendy mula aktif berbloggin krn kawan laa...

    bagus kan dpt kwn mcm ni.

    ReplyDelete
  2. great! happy blogging friend.

    ReplyDelete
  3. bagusnya ada kawan cmtu.setiap orang tujuan blogging dia len kn.papepon majulah blogger untuk negara

    ReplyDelete
  4. arisha boleh mula blogging pun after mendapat inspirasi dari kk sendiri. hehe i now know that blogging is totally fun! keep on blogging till the end, sis wendy.

    ReplyDelete
  5. okeletewww...aah pndapat kdg2 kena peka jgk kan...gudjob!!

    ReplyDelete
  6. asam garam berblogging.. biase letteww

    ReplyDelete
  7. bagus ada pengaruh rakan yg positif :)

    ReplyDelete
  8. ingatkn ade sejarah cara2 tarik teo panas tadi..hehe =P

    ReplyDelete
  9. blh masuk dlm buku teks sejarah nih..:]

    ReplyDelete
  10. good luck~~ keep om blogging.. jangan ikut mood like me .. hee

    ReplyDelete
  11. wah,begitu rupanya ea..bgus3..teruskan okies syg.

    ReplyDelete
  12. blogging lah ikut suka anda...jgn hiraukan org lain...tp kene ada batas...takot org tak suka plak...hehe

    ReplyDelete
  13. @ayie abbas: a'a..hehe..die yg paksa wendy..hahaa..

    @I: tq dear..u2..=)

    @arelan:go blogger!

    @Rtp Farra Arisha : kan.. sgt2 fun! dapat kwn baru n tahu info terkini..

    @xila riston:btol3..=)

    @ CekbOlat-bOlat : asam masin po ade nih..nak?

    @ zeez: die selalu mempengaruhi saya...=.="

    @aizadalias : alah aizad nih..klu nak minum teh tarik tuh, senang jek la..tarik jek mcm tarik tali..hehee

    @Mr.Stef:ala..malu lah cucu cicit baca nnti..kih3

    @suziesanji :okies dear..u 2..=)

    @nuyui a.k.a miss YUI:tq yui..yui jugak yep!=)

    @TiraPengemis:btol2!! blogging selagi mampu..hehehe

    ReplyDelete
  14. berblogging secara suka2 ni kadang semangat to up kadang down...dapat bertahan & teruskan selepas setahun memang ohsemmm...:)

    ReplyDelete
  15. bgs2, truskn blogging wendy! insyaAllah rezeki tu makin mencurah-curah ;)

    hmm zuan update ikut mood.. klu my mood is superb good, ada la good entry insyaAllah.. msih sukar nak konsistenkan kualiti entry tu :)

    ReplyDelete
  16. @Aien Not Alien: OHSEM kan..hehe.. u 2 dear..=)

    @Muhammad Saiazuan Norhalik: huhu,same lah kita.. keep it up zuan..

    ReplyDelete
  17. sama la kita..nur pun sbb kawan..hehe..setahun jadi bloger yer..sama la tu..hehe..

    ReplyDelete
  18. teruskan berblog !! support u ! . :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca blog Ain nih.. In Shaa Allah ain akan jejak balik nanti..

*P/S: Jangan guna ayat yang tak elok untuk komen, jangan mencarut atau mencabul.. Kerana anda mungkin akan di tangkap oleh pakcik polis.. haaha..