Monday, 19 May 2014

Makan-Makan Di Restoran Cina Muslim Setapak

Makan-Makan Di Restoran Cina Muslim Wangsamaju
Sup bebola daging yang memang lite dan fresh

..بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

Makan-Makan Di Restoran Cina Muslim Setapak | Assalamualaikum dan petang semua.. Petang-petang nih, memang buat perut kita bergurindam kelaparankan. Ada yang p sebat goreng pisang dan keropok lekor, malah ada jugak yang dah makan malam time-time gni.

Hari nih, ain nak kongsi ngan semua sebuah Restoran Cina Muslim yang terletak di Setapak. Restoran Cina Muslim yang berkonsepkan makanan tradisional Cina yang sangat sedap lagi menarik hati sesiapa sahaja yang mencubanya.

Restoran nih terletak berhampiran dengan LRT Wangsamaju, jadi sesape yang tinggal berhampiran tuh, boleh lah try makanan tradisional cina ini. In shaa Allah dijamin halal kerana pemiliknya Encik Yusuf Chan adalah Chinese Muslim.

Makan-Makan Di Restoran Cina Muslim Wangsamaju
Jom kita usha menu-menu nya..

Makan-Makan Di Restoran Cina Muslim Wangsamaju
Kebanyakan menu terdapat daging kambing.. Makanan Sunnah tuh.. =)

Makan-Makan Di Restoran Cina Muslim Wangsamaju
Special Menu.. Kambing Pedas ataupun Roast Mutton Chop.

Makan-Makan Di Restoran Cina Muslim Wangsamaju
Cendawan goreng.. Memang sedap gilesss!!!

Makan-Makan Di Restoran Cina Muslim Wangsamaju
Walaupun pedas, anak-anak pun suka makan tau.. =P

Makan-Makan Di Restoran Cina Muslim Setapak


Perghhhh!! Memang dah lama giler tak p makan kat sini.. In shaa Allah, jika ada peluang dan rezeki ke sini, boleh lah kita p lepak makan kambing pedas tuh yep.. Memang terbaik dari ladang.. Rempah-rempah dia memang sedap, dengan daging kambing yang lembut dan memang sedap makan begitu sahaja. Rasa rempah die lebih kurang macam makan ayam Uncle Bob!

Jadi, jom lah sesape yang tinggal di Setapak, Wangsamaju atau kawasan sekitar tuh p try makanan kat sana. Pekerja kat sana memang tak berbahasa melayu.. Jadi, dieorang akan cakap omputih tak pun cakap bahasa cina.. ekekkee.. buat-buat paham jek lah kan..kikikikikiki..

Okies, sekian dulu, penat duk work out tadi, sakit pinggang.. macam nenek tua dah nih.. hiksss.. Jazakumullahu Khairan Khatira.. adios~  ^_^

Makan-Makan Di Restoran Cina Muslim Wangsamaju
Tak paham lah ape die tulis.. hahaa..
Restoran Cina Muslim
Chinese Muslim Traditional Food

GPS: 3.208888; 101.728635

No. 8A GRD Floor Jalan 4/27F
Off Jalan Genting Klang Desa, Setapak
53300 Kuala Lumpur

Reservation: Yusuf Chan
034-131 8144
010-517 3269




14 comments:

  1. Replies
    1. sara.. alhamdulillah.. kambing pedas tuh sangat sedap!!

      Delete
  2. nampak sedap..tak pernah makan lagi masakan cina muslim..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. syeeda.. nanti try la.. ain suka yang kambing pedas tuh dan sup2.. sedap..hikss ;)

      Delete
  3. rara penah mkn yg lg 1 tu.lupa dh nama dia.tp xleh blah sbb sume x pedas.xleh nk masuk tekak sgt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik puan rara.. a'a.. kebiasaannya chinese food memang tak pedas langsung walaupun ade lada.. kikiki.. tapi yang kambing pedas tuh, memang pedas :)

      Delete
  4. Tak pernah try lagi Restoran Cina Muslim hehe nampak macam best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nadratul.. jom try.. hikss.. kemabing pedas tuh memang sedap.. ;)

      Delete
  5. Rasanya akak dah pernah makan di kedai ni.

    ReplyDelete
  6. Masakan oriental adalah antara masakan kegemaran saya. Restoran Chan Abdullah adalah restoran Cina Muslim kegemaran saya.

    ReplyDelete
  7. Jika sedang mencari Box Makanan yang cocok untuk usaha Anda, pake aja Greenpack. Gratis biaya cetak. Kemasan akan dicetak dengan desain Anda tanpa dikenakan biaya tambahan lagi.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca blog Ain nih.. In Shaa Allah ain akan jejak balik nanti..

*P/S: Jangan guna ayat yang tak elok untuk komen, jangan mencarut atau mencabul.. Kerana anda mungkin akan di tangkap oleh pakcik polis.. haaha..