Tuesday, 7 January 2014

Teratak Riverview Ulu Bernam Menawarkan Aktiviti Luar Yang Menyeronokkan

Teratak Riverview Ulu Bernam Menawarkan Aktiviti Luar Yang Menyeronokkan
Permandangan waktu pagi di Teratak Riverview Ulu Bernam

..بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ


Teratak Riverview Ulu Bernam Menawarkan Aktiviti Luar Yang Menyeronokkan | Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca. Ain mintak maaf coz terlalu lama tangguh review untuk ke Hulu Selangor bersama Sahabat Media nih. Kerana kekangan masa.. maka tak sempat nak update.. hehe.. sowi banyak-banyak..

So, hari nih, jom kita menjelajah ke Teratak Riverview Ulu Bernam nih. Apa yang seronok sangat kat sana?? Buat korang yang sukakan aktiviti luar atau organisasi atau persatuan atau kelab yang ingin mengadakan kem bina diri atau melakukan kem motivasi, Teratak Riverview adalah tempat yang sesuai.

Teratak Riverview Ulu Bernam Menawarkan Aktiviti Luar Yang Menyeronokkan


Terdapat banyak aktiviti luar yang sangat menyeronokkan di sini. Di mana semua aktiviti ini menguji ketahanan mental dan juga fizikal korang semua. Antara aktiviti luar yang terdapat disini adalah jungle trackking, water rafting, camping, paintball, nightwalk, flying fox dan macam-macam lagi aktiviti luar yang menarik.

Teratak Riverview Ulu Bernam Menawarkan Aktiviti Luar Yang Menyeronokkan

Teratak Riverview Ulu Bernam Menawarkan Aktiviti Luar Yang Menyeronokkan

Untuk masuk ke kawasan Teratak Riverview, selama 20 minit perjalanan untuk sampai ke sana. Kami menaiki lori atau track yang disediakan dengan struktur jalan yang.... ya.. memang masuk dalam hutan.. memang mencabar sangat perjalanan ke sana.. hehee.. Tapi memang seronok, dah sampai ke sana.. nah.. line telefon malah lain internet smua takde. So, stanby lah mental korang yep..hehee.. =P

Sampai jek kat sana, kami bersihkan diri dan siap sedia untuk aktiviti pada malam tuh. Cuba teka aktiviti apa yang kami buat?? Yaa... Flying fox pada tengah malam. Perghhh~ ini 1st time Ain cuba berflying fox. Memang seram, darah gemuruh semua.. Tapi, belum cuba, belum tahu kepuasaan nya macam mana. Seronok gila, macam nak naik acap kali...

Teratak Riverview Ulu Bernam Menawarkan Aktiviti Luar Yang Menyeronokkan
Rommate ain.. Zatie yang sangat happening.. =)


Teratak Riverview Ulu Bernam Menawarkan Aktiviti Luar Yang Menyeronokkan
Ini bukan keuw tiow goreng okeh.. ini sambal bilis nasi lemak..haha.. =.="

Teratak Riverview Ulu Bernam Menawarkan Aktiviti Luar Yang Menyeronokkan
Melastik Bintang, Danish dan Mawardi Yunus siap sedia nak berflying fox

Sesudah makan pagi,  kami di beri peluang sekali lagi untuk berflying fox untuk rakaman media. Selepas tuh.. nah... 4 wheel drive across river... Tak sempat nak try, sebab takut... hahaha.. so, ain sempat snap gambar jek lah.. jom kita tengok lasak tak lasak aktiviti luar nih..

Teratak Riverview Ulu Bernam Menawarkan Aktiviti Luar Yang Menyeronokkan

Teratak Riverview Ulu Bernam Menawarkan Aktiviti Luar Yang Menyeronokkan
4 wheel Drive across river

Teratak Riverview Ulu Bernam Menawarkan Aktiviti Luar Yang Menyeronokkan

Perghhh~ merentasi sungai dengan menaiki 4 wheel drive nih memang seronok.. Bak kata zatie dan kak fiera, goyang habis tulang pinggang.. ekekeke.. Selepas tuh, kami smua try plak bertubbing dalam Sungai Bernam nih. Untuk pengetahuan korang, Sungai Bernam nih, adalah pemisah antara negeri Perak dan Selangor.

Kami dilengkapkan dengan topi keledar dan juga jaket keselamatan. Kami diberi peluang untuk merasa sendiri bagaimana bertubbing dalam sungai nih. Walaupun kawasan sungai yang kami bertubbing tuh tak bape nak deras airnya.. tapi, ain sempat gak lah tergolek-golek lam sungai tuh, sebab pelampung yang ain naik uh, terbalik..haha.. sangat seronok.. nasib baik pandai berenang.. klu tak.. pheeww~ cpr jadinya..=.="

Teratak Riverview Ulu Bernam Menawarkan Aktiviti Luar Yang Menyeronokkan
Acara bertubbing beramai-ramai..

Teratak Riverview Ulu Bernam Menawarkan Aktiviti Luar Yang Menyeronokkan
Sahabat Media yang merakamkan aktiviti Tubbing

Teratak Riverview Ulu Bernam Menawarkan Aktiviti Luar Yang Menyeronokkan

Teratak Riverview Ulu Bernam Menawarkan Aktiviti Luar Yang Menyeronokkan

Memang seronok men Tubbing nih sampai semua orang main 2 kali.. mungkin ada yang sampai 3 kali round.. wahhh.. Ternyata sangat menyeronokkan...!! 

Dah siap bertubbing, kami pun berendam lah kejap dalam air Sungai Bernam nih, sambil menikmati keindahan alam semulajadi yang masih belum tercemar nih. Sampai men simbah-simbah air kat sahabat-sahabat media yang lain.. dan.. perut dah rasa lapar...

Teratak Riverview Ulu Bernam Menawarkan Aktiviti Luar Yang MenyeronokkanTeratak Riverview Ulu Bernam Menawarkan Aktiviti Luar Yang Menyeronokkan

Nah.. sekuali ayam masak lemak cili api.. perghhh~ memang meleleh air liur. Makanan yang disajikan kat sini pun memang sedap. Ternyata pengalaman beraktiviti lasak di Teratak Riverview sangat menyeronokkan dan tak dapat di lupakan. 

Waktu sangat singkat untuk kami mencuba semua aktiviti luar yang terdapat di Teratak Riverview nih, pas pada makan tengahari tuh, kami pun bersiap sedia untuk ke luar dan meneruskan perjalanan ke destinasi yang seterusnyaa...  Jumpa next entry okies.. adios~

Ribuan terima kasih kepada pihak Teratak Riverview =)








6 comments:

  1. Perghhhh.... sonotnyerrrr... rugi x join..huhu

    ReplyDelete
  2. Bila korang pegi ni? Dekat sangat haaa dengan rumah sewa aimi :))

    ReplyDelete
  3. @dikbee: next trip perak plak..ekekee

    ReplyDelete
  4. @Muhammad Khairuddin Lim: mekaseh.. :)

    ReplyDelete
  5. @Aimi Syafiqah: nih pergi pada 27hb November 2013.. hehee.. lambat skit update nye..ekekeke.. :P

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca blog Ain nih.. In Shaa Allah ain akan jejak balik nanti..

*P/S: Jangan guna ayat yang tak elok untuk komen, jangan mencarut atau mencabul.. Kerana anda mungkin akan di tangkap oleh pakcik polis.. haaha..