Friday, 15 March 2013

Make-Up: Model tudung ok what?

Salam Jumaat smua.. hari nih wendy terponteng kelas Money Banking.. kelas nya kul 9 pagi.. tapi overslept nya pasal.. langsung lah sambung tdo balik.. kui3.. Tapi memang niat malas nak p kelas pon.. kuang3.. *mati klu papa tau*

Semalam hari yang sangat stress coz ade kuiz Money Banking kat kelas.. then malam jawab kuiz online untuk International Business plak.. Perghh.. men tembak2 jek lah kan.. pastu markah nye, cukup-cukup makan jek.. dan sebab kpala jadi ting tong, wendy dapat bite adik tie masuk hospital.. menabah jek aku risau dan nanges2 bagai.. hurmmm.. walaupun sker gaduh bila depan mata.. tapi tuh lah orang kata kan.. cubit peha kanan, peha kiri pon terasa sakit.. Doakan adik wendy cepat sembuh yep.. sdey plak berwhatsapp ngan die smalam..

Rini wendy nak update skit sal cite jadi model tudung.. sebenarnya angan-angan mat jenin jek tuh.. Jadi model tudung sendirik-sendirik bleh lah kan.. hahaha.. ok jap.. nak share ngan smua pic wendy.. harap korang menabah tengok k..



Perghh.. muka flawless beb.. Ade cam barby dolls tak ahakszzz... Cam nih lah gambar-gambar yang kita selalu tengok kat online shop kan.. Biasanya untuk model tudung.. hew2.. Klu ade sesape ngah cari model untuk kedai tudung die, leh lah contact wendy okies.. email jek terus kat email wendy budakbudak811@yahoo.com... Nanti kat subjek email tuh leh la tulis, 'nak ambik wendy jadi model tudung'.


Gambar kat atas nih after dah di edit kat adobe photoshop.. Takde lah terer sangat guna adobe photoshop.. tapi leh lah yang basic-basic tuh kan.. ekekekeke... Nak tau rupa sebenar gambar nih?? teruskan membaca okiess.. klu dah yang pengsan tadi, bangun-bangun p basuh muka.. panjang lagi nak karang post nih.. 


Gini citenya.. malam rabu Khamis lepas, wendy dah tahap malas gila nak study untuk kuiz Money Banking tuh.. After dah khatam cite "I Miss You" wendy pon ape agi.. keluarkan smua alatan make-up wendy.. Tujuan nya adelah untuk membuang masa agar kul 12 leh tdo.. haha.. 


Mulanya nak test make-up + pakai fake eyelashes.. dan jugak nak asah bakat untuk make-up guna teknik gam kat bahagian kening.. untuk nampak macam cukur, tapi sebenarnya tak cukur.. acane tuh?? Ok, wendy tunjuk satu gambar contoh okies.. nih wendy ambik dari fb: Nurulnabihan Pinkjetfeul.. Klu korang ase nak dapatkan khimat make-up artist untuk majlis perkahwinan or pertunangan leh lah direct contact dia okies.. Dia nya servis memang terbaik la wa cakap lue.. Bleh lah add die okies.. *Promosi tak berbayar*




Tengok tuh..ngan hanya teknik gam, bulu kening yang lebat leh jadi nipis.. So, wendy lam proses belajar agi ar nak wat kening macam tuh..Magik kan.. ekekeke... So, kat gambar kat bawah nih plak hasil wendy make-up.. Syok sendiri duk lam bilik.. make-up sendiri.. tenyeh-tenyeh muka sendirik.. Tapi tuh la.. lom dapatkan hasil kening macam bihan tuh buat...



Belah kiri: after kai foundation.. Belah kanan: selepas dah make-up.. Kening tuh, masih tak bape nak menjadik agi.. Kena wat latihan banyak skit lah.. ade sesape nak pinjamkan kening die tak? hehe.. klu ade gtau neh... =P


Dan..taraaaa..... gambar wendy sblom edit kat adobe photoshop... Same gambar kat mula-mula post nih.. Scroll Up balik okies.. 


Nampak tak permainan die... jerawat.. parut-parut jerawat pon bleh ilang bila di edit ngan adobe photoshop.. haaa.. tuh lah benefiitnya daripada advance technology.. Mohon menabah lah yep.. Okies lah smua.. banyak plak mak cik kiah nih bebel rini.. tuh la.. stress punya pasal ke ape nih.. abaikan lah yep.. Sblom tuh, wendy nak mohon maaf jika ade salah n silap wokiess.. mau p bekpes.. lapor dah.. Petang kang nak p serang umah kak PPP plak.. hehee.. Adios smua.. 




4 comments:

  1. still nmpk parut jerawat sume bagai..kekekekkee

    ReplyDelete
  2. photoshop is just awesome.. love it :)

    ReplyDelete
  3. chantekk :D mmg boleh jadi model tudung neh, ^_______^

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca blog Ain nih.. In Shaa Allah ain akan jejak balik nanti..

*P/S: Jangan guna ayat yang tak elok untuk komen, jangan mencarut atau mencabul.. Kerana anda mungkin akan di tangkap oleh pakcik polis.. haaha..