Friday, 9 December 2011

Lelaki nih berkira sangat ehh??



1 + 1 = 1
tetap jadi 1.. kenapa ek?


Selamat tengahari smua..=)

Ehemmm! Knapelah lelaki nih suke sangat berkira ek?? Klu ade yang pokwe jenis berkira sangat tuh, korang tinggal jek la.. Uhh, knape?? Jangan tanya kenapa.. Nak tau jugak?? Okies.. Mula-mula klu pokwe yang jenis berkira nih, korang akan tahu dengan apabila korang kuar, klu nak makan, kena bayar sendiri sendiri.. Pastu, maybe klu nak nek public transport, bayar pon sendiri sendiri jugak.. Paling best pon, die akan lanje korang tengok wayang, tuh jek.. yang len korang kena bayar sendiri..

Next, korang bila topup dah habis die pon msg la, asal tak reply mesej?? korang pon hantar lah "CALL ME BACK" Pastu diepon call lah kan, and then dapat lah tahu korang takde kedit........... dan 3 ari lepas tuh baru lah korang bermain mesej kembali.. Tuh pon korang yang topup sendiri..=.='

Pompuan biasalah, tak suka sangat men mesej2 nih, suke bercakap lam tepon, skit-skit call pokwe2 mereka, walaupun takde benda yang penting.... Pastu bila kedit dah habis suh lah si pokwe call balik, tapi si Pokwe nih reply ape ek?? jimat lah kedit tuh skit... kita mesej jek la k.

Amboiii... bila sampai time besday lak, malu lah nak celebrate kat tempat 'kelas-kelas' nih.. celebrate pon juz ngan wish jek.. takde surprise langsung... Wahai Lelaki, pompuan suke di layan dengan cara yang paling ISTIMEWA, korang jangan lah nak berkira sangat yek.. dieorang tuh MOKWE korang jugak.. bakal jadi ISTERI korang jugak.. bukan nye nak demand tinggi-tinggi.. tapi memang ade lelaki cam nih... 


Wahai POYONESS leh jawab tak kenapa ade lelaki yang berkira tahap dewa nih???


14 comments:

  1. mencikkkkkkkk kalau si boboy kedekut nak mampos...kita selaku awek bukannya gila nak abiskan duit depa dalam wallet.tp agak2 la kan? kedekut tahap dewa dewi xbawak ke mana gak. memang la bukannya nak suruh dia habiskan duit segalanya untuk kita.faham2 je la kan.. bukan nak suruh beli beg bonia ke segalanya. simple2 sudah. jangan lah nampakkan diri tu kedekut sangat. buat malu jerk..hik3 =)

    ReplyDelete
  2. tahap dekut 2 . lau mkn pn byr asing . laki kdkot nk to4kn sbb tkot nt org 2 col org lain lak . haha

    ReplyDelete
  3. haha,nsb shapit ok aje..

    dah 3 tahun,alhmdulillah tak berubh perngai kpd berkira tu..

    xtau kot2 t len lak kan..minta dijauhkan!

    ReplyDelete
  4. aku tak ngaku itu adalah lelaki.


    *terasaterasaaaa hahaha

    ReplyDelete
  5. dak poyoness menjawab:


    laki tue berkira may be la k..
    -mmg dari keluarga kedekut2..
    -may be dia pernah kena kikis ngn other girl..fobia yg peristiwa lepas2 kot..
    -bagi dia.. girl yg ada ikatan sptn tunang..baru dia akan habis kan duit dgnnye
    -tak pun mmg dr keluarga tak berada.


    *allah memberikan kita wat pilihan..
    so cari je kumbg baru..hehe..
    kita kan nak kahwin sekali je seumur hidup..cari sebaik mungkin like imam muda ker..terbaik tue..
    -

    ReplyDelete
  6. bukan berkira... tetapi saving... utk msa depan... tgk kepada bajet.... kne faham... yelah nak jaga anak org suatu hari nanti... lelaki 100% boleh hbeskan duit dia kalau dah kwen or dah tunang... lagi special tau...

    ada tak pmpuan nak smpan duit?? mayb ada maybe takde... so.. faham situasi masing2... nak yg special sblum kwen??.. cari lah laki kaya raya...

    abu huzaifah prihatin :D

    ReplyDelete
  7. @laskar pelangi:btol tuh, bukannye nak demand tinggi on kan.. juz biar lah gentlemen skit..=)

    @Encik Axixou: hahaha.. emmang pon, pernah kena ngan ex wendy dulu, cam tuh la.. hahaha

    @nuyui: amin..mintak dijauhkan.. :)

    @kura: hahaha.. tuh lah hang... berkira agi..kih3

    @khairul:wah, imam muda.. wendy slalu follow imam muda ahsraf nye twitter.. kih3.. agaknye cam tuh lah k.. macam2 perangai.. btw, tq jawabkan pertayaan wendy..=)

    @abu huzaifah: huhu..btol2!! savings~ cari sugar dad ah klu camtuh..heeee..:P

    ReplyDelete
  8. bayar sendiri2 yek.hihi..emm,memg tak penah kena la mcm tu.yg kite penhh kena dulu2,kt yg blnja dia.pastu bile kawan ngn org lain,ktorg suke kongsi2.. :) kt blnje makan,die blanje wayg.kt blnja cekedis,die blnje air.kt blnja baju,die blnje baju.so,2 2 duit habis =,=

    ReplyDelete
  9. @khairul akmal: okies kay.. tq..=)

    @nazirah mokhtar: hihihi..klu student agi tak kesah lah kan... same berkorban..hehee

    ReplyDelete
  10. haha... xgentle la lau ade lelaki camtu..

    ReplyDelete
  11. errr...
    sy takda awek...
    maka sy x terlibat dlam hal 'berkira' nie..
    lalalalala~ :P

    ReplyDelete
  12. @mumui:btol2..tak gentle kan..hehee

    @aqim:lalalala..nnti dah ade awek, jgn buat okies~

    ReplyDelete
  13. seyes i ade pengalaman,,,,sgt sedih bila 1yr kapel,,mula2 besday die,,then i xde duit sgt time tuh,,tp nk jugak celeb sbb dulu ngn my exx penah celeb besday(coz die x keje),then i dok pk2 mane nk cr duit,,i teringat i ade 1 cincin emas yg i suh mak i blikan (tp i byr blk kt mak i la),i jula cincin tuh,mula2 ingtn nk gadai,,tp dpt ckek sgt,,i jual dpt gak 180,,i ajak g PD,coz i lov beach,i x bg lgsg die kua duit sepanjang g PD,sbb besay die kn..i nk die happy,pas tuh next month i ade duit ckek..i spend mcm org gila bli hadih kt die,,i bli botol air yg mahal,sbb kt opis i tgk die pkai botol mineral,then i bli t-short jenama SUB,then i bg 1 sweet card,besday cake smua la,,total i spend utk besday die 1 berasa 300++ lah,,pas tuh i tgu besday i,agak2 die nk bg ape??(i bk mengharap die bg mahal2)cukup la kalo ade kad a least,x pon 1 brg utk i kenang,,seyes i sedih,,besday i die kate g melaka,mkn ikn bkr(mayb sbb besday die i bwk g PD),then smpai melaka,i amik la ikan nk mkn,ngn seafud smua, die pon ckp,,yang,jgn amik byk2,nant x abis,mahal ni,gila i x sentap kot,,i br angkat sekor sotong ngn sekor udang,,(dlm ati i.,gila kedekut)kot ye pon jaga la ati aku,,trsu ilang mud i nk mkn mlm tuh,,snpai la blk kl and until now,,even die dpt bonus ke ape,hadiah besday i mmg xde,sedih sgt,,tpu la kalo pompuan lain x berharap kan bf die bg hadiah,,even sekecik mane,bukan ape,,just nk tgk how u appreciate ur gf jew,,adk die nk jam 200 laju je die bg,,( mmg tu adk die,tp i bakal isteri die)i xde duit i sggup jual cincin,,bodohnya i,,,sedih smpai skrg,,i terasa sgt2,,even i bg hint pon die cm x paham,,,dlm ati i,,sorry,next yr i xkn bg ape2 lg sbb i sgt terasa,,(kt cni i bkn nk ungkit pon,tp naluri hati i mengatakan,die bkn lelaki yg bertanggungjwb utk menkaga isteri)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca blog Ain nih.. In Shaa Allah ain akan jejak balik nanti..

*P/S: Jangan guna ayat yang tak elok untuk komen, jangan mencarut atau mencabul.. Kerana anda mungkin akan di tangkap oleh pakcik polis.. haaha..