Wednesday, 20 June 2012

Tips Cerahkan Kulit Yang Berkesan

Tips Cerahkan Kulit Yang BerkesanElopz smua.. Camne nak cerahkan kulit ek?? aihh.. wendy nih, kulit nih maintain jek camnih, cerahnye tidak, makin gelap ade lah..kui3..




Okies, now kita share sesame lah petua yang wendy dapat dari http://101petua.blogspot.com/
Kita hanya perlu dua bahan nih jek.. ikut lah mana-mana nak guna.. salah satu daripadanya tau..nak mujarab lagi, try jek dua-dua.. hehe..


Tips Cerahkan Kulit Yang Berkesan








1. Kopi



Tumbuk ½ kg biji kopi bali sehingga separuh halus, kemudian tambahkan minyak zaitun dan tepung bengkuang secukupnya menjadi paste. Kacau hingga rata. Usapkan lulur kopi ini pada seluruh tubuh anda sambil digosok-gosokan secara perlahan. Biarkan anggaran selama 1 jam agar minyak yang terkandung pada kopi menyerap ke seluruh tubuh. Setelah itu, bilas tubuh sampai bersih dengan menggunakan air yang telah dicampur sedikit garam.





2. Lobak


Parut sebatang lobak merah dan satukan bersama sebiji kuning telur dan sedikit jus limau nipis sehingga sebati. Tepek pada keseluruhan muka dan leher dan biarkan kering. Bilas dengan air bersih. Amalkan tiga kali seminggu.

9 comments:

  1. fair n love ly je hehehe

    ReplyDelete
  2. sy dah putus asa dah nk cerahkan cerahkan kulit ni kak. hekhek

    ReplyDelete
  3. akn diusahakan mne tahu leh cerah sikit.heheh

    ReplyDelete
  4. lobak ni slalu bg rabbit jaa, hikk...

    ReplyDelete
  5. petua mudah yg senang nk diamalkan..wendy :D

    ReplyDelete
  6. nak try lah.,.lepas nie mesti kulit ku putih lagi berseri...kih2

    ReplyDelete
  7. minum air soya banyak2..


    muka le jd putih x?

    ReplyDelete
  8. berapa lama nak nampak kesan ni? jenuh le, dah la makan modai... mcm bnyk je kena beli makcik ;p

    ReplyDelete
  9. pakai bahan kimia olay jela uhuk

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca blog Ain nih.. In Shaa Allah ain akan jejak balik nanti..

*P/S: Jangan guna ayat yang tak elok untuk komen, jangan mencarut atau mencabul.. Kerana anda mungkin akan di tangkap oleh pakcik polis.. haaha..